I min bil om morgenen hører jeg ofte lydbøger. Lige nu “The Happiness Project” af Gretchen Rubin.
 
Over et år søger hun at finde opskriften på mere glæde i hverdagen. Det er et inspirerende omend også meget ambitiøst projekt, hun har kastet sig ud i.
 
Der er mange ting, jeg kan nikke genkendende til, fra den proces jeg selv gik igennem for nogle år siden, hvor jeg gik i detaljer med, hvad der nærer og tærer mig i mit liv og luftede ud i de negative energier. Det er anstrengende og opløftende på samme tid og fører til meget mere glæde i hverdagen. Opløftende fordi vi bliver mindet om alt det, vi godt kan lide. Anstrengende fordi det kræver lidt selvindsigt at få bugt med nogle af skyggerne.
 
Ofte kan projekter som Gretchens her eller nytårsforsætter blive uoverskuelige, fordi vi sætter barren for højt.
 
Netop det fænomen debatterede Gretchen i morges og fik mig til at tænke på, hvor mange projekter der kuldsejler, fordi vi sætter barren så højt, at målet bliver uoverskueligt. Ofte i en ambition om “det perfekte” som udgangspunkt.
 
Som fx “I år sender jeg håndskrevne julekort til alle vores venner med billeder af børnene fra vores dejlige sommerferie”. Lyder som et fantastisk projekt, men kan også let blive for ambitiøst for mig. Så kan jeg i stedet gå ind og lave en anden målsætning ved at kigge på, hvad jeg ønsker med min julehilsen. Hvis min hensigt blot er at sige hej til vores venner og familie og ønske god jul, kan en email måske være en god middelvej. Så i stedet for at droppe hilsnerne, skruer jeg ned for ambitionerne og får alligevel ønsket god jul….
 

I Life Mastery coaching arbejder vi meget med målsætning, og et af de første spørgsmål vi ofte stiller er, hvordan vi kan gøre dit mål mere attraktivt – og derefter om det er realistisk.

Gretchen refererede her til morgen til dette nedenstående citat af Voltaire, som jeg vil tage med mig og huske på, når jeg lader det perfekte slå bunden ud af de gode hensigter, jeg har, fordi jeg bliver forpustet og lader intensionerne blive på bunden af skabet.

Det behøver nemlig ikke være så perfekt det hele.