Af Gitte Winter Graugaard

Af Gitte Winter Graugaard

Coach, mentor og forfatter

Gitte hjælper iværksættere og forfattere med at føre drømme ud i livet. Her på bloggen kan du læse om nogle af de problemstillinger hun selv og hendes klienter møder. Rigtig god fornøjelse. 

Hvad nu, hvis vi både er verdens rigeste og verdens mest ensomme folk? Kan man være tryg og ulykkelig på samme tid?

I går morges mødtes jeg med en god ven. Han har haft en svær periode, og jeg ville kigge forbi og se, hvordan det går. Vi aftalte, at jeg skulle tage rundstykker med. Bageren, hvor jeg bor, har en drive in service. Der holdt 5 biler i kø. Store dyre biler. Jeg gik forbi dem for at gå ind i butikken. I hver bil sad kun en enkelt person og alle havde mobilerne tændt. Nårh, nej der var i øvrigt en kvinde med en lille to-årig på forsædet – som sad med en iPad.

Inde i bageren sagde jeg “godmorgen” og faldt i snak med en dame i køen. Hav en god dag og glædelig jul, sagde jeg til ekspedienten og kiggede hende i øjnene, da jeg gik.

Jeg kørte ind mod København i sneglefart. Det er yderst sjældent jeg bevæger mig ud i myldretrafikken. I hver bil sad kun 1 person og flere kiggede ned i deres telefoner.

Da jeg kom frem til min ven, fortalte han, at det er tydeligt for ham, hvor travlt vi alle har det.

Lidt senere tog jeg til et møde i en børnehave. Der talte vi om travle forældre, der ikke har tid til at være nærværende med deres børn.

I morges var jeg til tandlægen med mit yngste barn. Der stod – vær sød ikke at tale i telefon i venteværelset.

På lågen til børnehaverne står der – sluk telefonen, dit barn har glædet sig til at være sammen med dig.

Hos BørneTelefonen fortæller børn om ensomhed. De føler sig ekskluderet fra fællesskabet, har lavt selvværd, tør ikke forsøge at prøve at være med. De fortæller også om at føle sig ensomme i deres familie.

Ældre Sagen søger de besøgsvenner til de op mod 50.000 ældre, der føler sig ensomme.

Hos Mod Ensomhed antager de, at ca. 350.000 danskere ofte føler sig ensomme.

Kan det passe, at vi er et af verdens rigeste lande, når det kommer til økonomisk velstand, men er fattige på nærvær?

Er det ikke tid til at stoppe op. Kigge op fra telefonerne. Og møde hinandens øjne. Send et smil. Tal om vejret. Hjælp en som har brug for en hånd. Gør det hyggeligt at være sammen i det offentlige rum.

Glædelig jul!

Husk, at julen er hjerternes fest. Og har du glemt hvad julelys i øjnene er, skal du bare finde et barn, som glæder sig til jul og spørge ind til det. Så får du snart julelys i øjnene at se.Hvad nu, hvis vi både er verdens rigeste og verdens mest ensomme folk? Kan man være tryg og ulykkelig på samme tid?