Har du lyst til at skrive en bog?

Drømmer du om at skrive en bog? Kommer du ikke rigtig videre?

Der er skrevet meget om at skrive bøger, som kan stresse debuterende forfattere, fordi det puster til spørgsmål som: Er jeg god nok til at skrive? Er min historie spændende nok? Er der nogen der gider læse den? Tør jeg stå frem?

Jeg møder dejligt mange forfattere in spe i min forfattercoaching og jeg får endnu flere henvendelser fra skønne sjæle, der har en drøm om at skrive en bog. Nogle af de henvendelser fører til coaching der fører til bøger, men desværre er der mange der lader deres drømme blive liggende i skuffen, fordi de mangler modet…

Her kommer et inderligt råd til dig, der har en bog i maven.

Start med at spørge dig selv om følgende:
 
1. Hvorfor vil du skrive din bog?
2. Hvem skriver du den først og fremmest for?
3. Hvem vil du gerne have skal læse den og hvorfor?
 
Der kan være mange svar på de spørgsmål, men de svar, jeg oplever, der oftest fører til bøger er:
 
1. Fordi jeg har lyst
2. Mig selv

3. Mine nærmeste og hvis den kan hjælpe/underholde andre vil det være skønt.

Når vi sætter os for at skrive en ny bog, skal vi først og fremmest gøre det for os selv. At skrive en bog er den skønneste form for terapi, jeg kender. I hele skriveprocessen anbefaler jeg, at du først om fremmest skriver for dig til dig. Tænk ikke på mulige andre læsere til at begynde med. Det bremser din kreativitet, dit nærvær med dine skriverier og måske endda din ærlighed, kant og nerve.

Jeg vil elske at hjælpe dig videre med din bog. Tidligere tilbød jeg også at skrive sammen med eller for andre, i dag fokuserer jeg mest på din process, mens du skriver din bog. For det er i min optik det allermest spændende ved at skrive en bog – at skrive den.

At den bagefter skal rettes, sættes op, trykkes og sælges er en hel anden metier, som kræver andre forudsætninger. Det skal vi ikke tænke så meget over, når vi vil skrive en bog, for så kan der hurtigt opstå så megen usikkerhed, at vi end ikke når til det mest fantastiske af det hele – nemlig at skrive bogen.

Jeg har et stort netværk omkring mig med redaktører, korrekturlæsere, lay-out’ere, grafikere, fotografer, illustratorer og trykkere, der også kan blive dit netværk og hjælpe dig til at sidde med din bog i hånden. Tro mig, følelsen er fantastisk. Lige om lidt får jeg 7000 bøger leveret fra mit trykkeri. Da jeg i Kroatien og Canada i løbet af mine børns barsel satte mig ned og skrev Skumle skiderikker og lyserøde skyer, havde jeg slet ikke fantasi til at forestille mig, at jeg 10 år senere ville være, hvor jeg er nu og rent faktisk kan leve af at være forfatter.

Så tænk ikke så meget over de lange træk i dit forfatterskab. Vær i processen og skab magien i dig for dig.

 

Her kan du oprette det indhold, der skal bruges inden for modulet.

Forfattercoaching

Så har du en bog i maven, du vil elske at skrive – vil jeg gerne hjælpe dig i mål. Book en tid til forfattercoaching:
 

Anbefaling

Jeg kunne ikke være mere enig med Elizabeth Gilberts citat her. Hun har skrevet “Eat, pray, love”, som blev en kæmpe succes og filmatiseret med Julia Roberts i hovedrollen. I bogen Big Magic skriver Gilbert om sin angst for at skrive den næste bog, og hvad der trak hende ud af sumpen og første hende videre. Jeg er vild med Big Magic og anbefaler dig at læse den.